Відмова від підтримки України означатиме зраду українських канадців – Трюдо

Відмова від підтримки України означатиме зраду українських канадців – Трюдо

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо з приводу других роковин початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну заявив, що відмова від підтримки України у війні з Росією означатиме для Канади відмову від власного населення українського походження.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо полишити Україну у час, коли вона нас потребує, то це означатиме не лише покинути напризволяще українців на передовій, які борються за демократію, а й покинути культуру й ідентичність українських канадців у нас в країні», – зазначив Трюдо.

Він нагадав, що після початку вторгнення Канада вже виділила Україні різноманітної допомоги на понад 7 млрд дол. США.

«Якщо нам не вдасться спинити просування Росії, якщо ми дозволимо вторгненню одного деспота заохочувати більше агресії і якщо ми дозволимо Путіну перемальовувати мапу за власним бажанням, світ виглядатиме дуже інакше й значно гірше», – додав прем’єр-міністр.

За його словами, сумні роковини вторгнення «нагадують, за що воюють українці: за цінності свободи, справедливості й демократії». «Підтримка Канадою України непохитна й однозначна. Ми захищатимемо майбутнє України, яке створюватимуть самі українці. Ми захищатимемо сильну й вільну Україну. Й ми залишатимемося з Україною у цій боротьбі увесь необхідний час», – наголосив Трюдо.

Нагадаємо, у Канаді проживає найбільша українська громада у західному світі, яка нараховує понад 1,3 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-