Українську школу у Відні відвідали представники МОН України

Українську школу у Відні відвідали представники МОН України

Відео
Укрінформ
Українську суботню школу у Відні (Австрія) відвідала делегація представників Міністерства освіти і науки України, директорів українських шкіл і вчителів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці школи.

За повідомленням, для ознайомлення з закладом голова товариства Вікторія Кеттнер і директорка школи Юлія Незвінська продемонстрували гостям презентацію про заснування, розвиток, функціонування Української суботньої школи у Відні та співпрацю з Віденським університетом в проєкті «MmF – Mathematik macht Freu(n)de» на чолі з професором Міхаелєм Айхмайером.

Педагоги 1-А класу Юлія Бабська і 2-А класу Людмила Олексин запросили на відкриті уроки та показали успіхи учнів школи у знанні української мови, культури й історії.

Наступним кроком у програмі було спілкування зі старшокласниками, серед яких є діти, які живуть у Відні давно, так і ті, які приїхали сюди після початку війни. Розмова була теплою та щирою, наші гості нагадали школярам, що Україна на них чекає, а також побажали їм здобути хороші знання та після Перемоги повернутися додому відбудовувати свою країну.

«Щемливим моментом стала випадкова зустріч нашого учня Северина з його вчителями з Боярського академічного ліцею, їх, як і багатьох інших, розлучила війна», – йдеться в повідомленні.

Також відбулася бесіда гостей з України з вчителями та батьками, які поділилися своїми враженнями, досвідом та планами на майбутнє.

Школа подякувала Домініку Айзенманну, представнику організації OeAD Cooperation Office Odessa Бюро кооперації в Одесі (Ужгород), за організацію цього візиту, представникам МОНУ та всім гостям.

«Такі зустрічі надихають, об'єднують, а також нагадують, що наші зусилля недаремні, що ми не одні, що ми потрібні. Адже виконуємо спільну місію: виховуємо та навчаємо українське майбутнє! Від щирого серця бажаємо миру в нашій Батьківщині й точно знаємо допоки ми єдині – ми непереможні!», – додали у школі.

Нагадаємо, учні 10-А класу Української суботньої школи у Відні відвідали місця, де жив Іван Франко, коли приїхав до австрійської столиці у 1894 ріці здобувати докторський ступінь.

Фото: скриншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-