Дев’ятирічний українець у Нідерландах зібрав понад дві тисячі євро на дрон для ЗСУ

Дев’ятирічний українець у Нідерландах зібрав понад дві тисячі євро на дрон для ЗСУ

Фото, відео
Укрінформ
Дев’ятирічний Артем Наконечний, який через повномасштабне вторгнення Росії в Україну разом з мамою опинився в Нідерландах, разом із друзями, зібрав понад дві тисячі євро на Mavic 3 для ЗСУ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, зараз хлопчик збирає гроші на другий дрон для українських захисників.

Хлопчик плете патріотичні та різнокольорові браслети, які потім продає біля місцевого супермаркету та на ярмарках.

Розповідає, ідея народилася, коли разом з мамою перебували в нідерландській провінції Зеландія.

«Все почалося з того, що одного разу я пішов до моєї подруги Каті, щоб пограти разом. В неї на столі я побачив різнокольорові гумки. Вона мені пояснила, що робить з них браслети. І тут в мене народилася ідея – плести браслети та продавати їх, а зібрані кошти витратити на допомогу нашим військовим. Я запропонував друзям долучитись і разом робити браслети та продавати їх. Так нам вдалося зібрати десь за три місяці 2 060 євро. Гроші ми витратили на Mavic 3. Він поїхав під Бахмут і я готовий збирати на новий дрон», – розповідає дев’ятирічний волонтер Артем Наконечний.

Каже, щоб зібрати понад дві тисячі євро вони з друзями зробили та продали близько трьох тисяч браслетів.

Мама маленького волонтера Наталія Наконечна повідомила, що батько Артема служить в ЗСУ. Тож син захисника також дуже хотів допомогти.

«Одного разу він прийшов до мене і сказав, що він дуже хоче допомогти нашим військовим боронити Україну. І я допомогла втілити це у життя. Декілька друзів українців, які разом з нами мешкали в провінції Зеландія долучилися та почали також робити і продавати браслетики, просували ідею допомоги Україні та українським військовим. Нам допомогли також волонтери, які познайомили нас із власником супермаркету, який дуже переймався допомогою Україні. Він загорівся ідеєю дітей та допоміг її реалізувати. Він дозволив поставити столик перед входом в супермаркет і там продавати. Ми вмикали українську музику, в нас були українські прапори. Після цього продавали також на ярмарках. Місцеві також підтримали ініціативу, допомагали», – розповіла вона.

За словами Наконечної, доставити дрон до військових допоміг благодійний фонд «Гуркіт», що з початку повномасштабної війни допомагає військовим, шпиталям і цивільним.

Зараз дев’ятирічний Артем Наконечний знову плете браслети та збирає на допомогу військовим.

Як повідомляв Укрінформ, у січні українські волонтери в Нідерландах наколядували захисникам України понад 4 тисячі євро, які було спрямовано на ремонт автівок, генератор, рації та дрон.

Фото: Ірина Драбок, Наталія Наконечна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-