У Римі вшанували пам’ять патріарха Йосифа Сліпого

У Римі вшанували пам’ять патріарха Йосифа Сліпого

Фото
Укрінформ
У крипті прокатедри Святої Софії у Римі (Італія) вшанували пам'ять Патріарха Йосифа Сліпого у 132 річницю від дня його народження.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило релігійне товариство «Свята Софія».

У збудованому Йосифом Сліпим соборі відбулися поминальні богослужіння, які очолив владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, у співслужінні з о. Марком-Ярославом Семегеном, ректором прокатедри.

Вірні зібралися на спільну молитву, щоби вшанувати пам’ять великого ісповідника віри.

Панахиду за упокій душі покійного молилися у крипті прокатедри, де у 1984 році був похований предстоятель Української греко-католицької церкви, кардинал Католицької церкви, засновник та ректор Українського Католицького Університету св. Климента в Римі, світич та богослов Патріарх Йосиф Сліпий (17 лютого 1892–7 вересня 1984).  З проголошенням Україною незалежності тіло ієрарха перепоховали в Соборі святого Юрія у Львові.

Нагадаємо, у прокафедральному соборі Святої Софії в Римі відбулася панахида за Героями Крут – у поминальній молитві за воїнами, які 106 років тому в нерівній битві біля залізничної станції Крути зупинили на кілька днів наступ більшовиків на Київ, схили голови парафіяни та душпастирі.

Фото: Свята Софія / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-