Музей української діаспора в Києві отримав у дарунок сім творів Василя Кричевського

Музей української діаспора в Києві отримав у дарунок сім творів Василя Кричевського

Укрінформ
Музей української діаспори (Київ) провів фінісаж виставкового проєкту «Кричевський. Саєнко. Майстер і учень», під час якого музей отримав у дарунок сім творів Василя Гр. Кричевського, що зберігалися у приватному зібранні й останні пів року експонувалися на виставці.

Як передає Укрінформ, про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Мова йде про графічні роботи, створені Кричевським у 1920-1930-х роках: ескізи книжкових обкладинок та їх перші друковані зразки, а також навчальні композиції для студентів Київського художнього інституту.

Такий щедрий дарунок музей отримав від Ніни Саєнко – української мисткині, доньки улюбленого учня Кричевського Олександра Саєнка.

«Ми щиро вдячні пані Ніні за поповнення музейної колекції рідкісними творами Василя Кричевського. Без перебільшення, це унікальний дарунок та сенсація у світі мистецтва й музейної справи, адже сьогодні знайти маловідомі твори Кричевського й поповнити ними музейну збірку – це велика рідкість», – подякували в музеї.

Нагадаємо, восени 2023 року Музей української діаспори (Київ) отримав з допоміжного фонду Української вільної академії наук (США) цінні історичні артефакти, а також низку оцифрованих матеріалів для розміщення у своєму віртуальному музеї.

На світлині зліва направо: мисткиня Ніна Саєнко та директорка Музею української діаспори Оксана Підсуха з подарованими роботами Василя Кричевського. Фото: Музеї української діаспори

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-