У кафедральному соборі Мадрида провели літургію українською

У кафедральному соборі Мадрида провели літургію українською

Укрінформ
Для української парафії святих апостолів Петра і Павла при кафедральному храмі Митрополії соборі святого апостола Андрія Первозванного та святого великомученика Димитрія у столиці Іспанії 28 січня було проведено літургію українською мовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

Службу Божу з благословення Митрополита Іспанії і Португалії Віссаріона очолив Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл.

Чин Божественної літургії було звершено за новим перекладом з грецької на українську, що був виконаний Ставропігією Вселенського Патріархату в Україні.

За літургією молилися українці, які є вірянами парафії Митрополії Іспанії і Португалії Вселенського Патріархату в Мадриді Sacra Metrópolis Ortodoxa de España y Portugal - Patriarcado Ecuménico

Після читання Євангелія єпископ Михаїл звернувся до парафіян зі словом проповіді, в якому наголосив на природі Церкви, підкреслив вселенськість християнства та звернув увагу присутніх на християнську відповідальність вірян перед усіма тими, хто заходить до храму.

Також єпископ закликав до розуміння тієї істини, що основою Церкви і конкретно окремої парафії є не національна ознака, а вірність Христу, православній вірі та життя згідно з цією вірою.

Владика Екзарх подякував місцевому владиці Митрополиту Віссаріону за можливість служити у його Митрополії для вірян з України, які є парафіянами Вселенського Патріархату, адже багато з них вимушено опинилися за кордоном через неспровоковану агресію російської федерації.

Нагадаємо, представники осередків української скаутської організації «Пласт» в Іспанії з Валенсії, Сан-Себастьяна та Мадрида завітали до Посольства України та передали його колективу Вифлеємський вогонь миру.

Фото: Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-