Українська та польська громади закликали Конгрес США виділити кошти Україні

Українська та польська громади закликали Конгрес США виділити кошти Україні

Укрінформ
Український конгресовий комітет Америки (УККА) разом із Конгресом американської Полонії (КАП) закликали Конгрес США ухвалити законопроєкт про дофінансування України, за який мали проголосувати ще у грудні 2023 року.

Як передає Укрінформ, відповідне звернення на своїй фейсбук-сторінці опублікував віцепрезидент Світового конгресу українців (СКУ) та президент УККА Андрій Футей.

«Наші громади закликають адміністрацію Байдена та обидві партії в Конгресі прийняти активні та конкретні заходи для стримування Кремля від подальших геноцидних дій проти України та гібридної війни проти інших країн у Центрально-Східноєвропейському регіоні. Загарбницьке вторгнення Росії в Україну не лише порушує права людини та світового порядку, яким керуються США, але й безпосередньо загрожує інтересам національної безпеки США», – йдеться у зверненні.

Наголошується, що війна досягла переломного моменту, і Росія отримує підтримку від деяких найбільш корумпованих і авторитетних країн світу. Як наслідок, спроможність України до самооборони виснажується, про що свідчать масштабні ракетні обстріли, здійснені на початку Нового 2024 року. Ця навмисна стратегія спрямована на виснаження запасів оборонної зброї України, нехтуючи життям цивільного населення в суворі зимові місяці. Нездатність негайно прийняти додаткове фінансування залишить Україну менш спроможною для самооборони, що безпосередньо вплине на американські інтереси.

Читайте також: Посольство України в США провело нараду з керівниками українських громад і консулами

«Надання пакета національної безпеки на $61,4 млрд для України стосується більш ніж територіальних кордонів України. Польща розуміє ризики, які створює Росія, адже територіально перебуває ближче до агресора. Польща є головним союзником у протидії російській агресії й виділяє 3,9% свого ВВП на оборонні витрати – вдвічі більше, ніж ціль НАТО у 2%», – йдеться у документі.

Польсько-американська громада розуміє серйозність російської агресії. Погрози щодо суверенітету Польщі, зокрема слова Путіна про Польщу як «подарунок Сталіна», підкреслюють необхідність єдності. Польська та українська громади поділяють розуміння щодо необхідності протидії Росії та підтримують зусилля США в допомозі Україні.

«Як лідер Вільного світу, у співпраці з нашими партнерами з Польщі, України та інших європейських країн, Сполучені Штати не можуть залишити своїх союзників самотніми на цьому критичному етапі. Ми повинні спільно підтримувати Україну і захищати цінності демократії та суверенітету в Європі», – підсумовується у зверненні.

КАП та УККА продовжують виступати за поглиблення відносин між Сполученими Штатами та країнами Центральної та Східної Європи. 

Нагадаємо, раніше в січні Український конгресовий комітет Америки (УККА) звернувся до американських виборців із проханням закликати Конгрес США виділити необхідну Україні допомогу, зокрема фінансову у розмірі понад 61 млрд доларів.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-