В Українській школі в Тунісі відкрили бібліотеку для дітей

В Українській школі в Тунісі відкрили бібліотеку для дітей

Фото
Укрінформ
В Українській суботній школі в Тунісі, яка є місцевим осередком української культури й освіти, з нагоди її 10-річного ювілею було відкрито українську бібліотеку для дітей.

Як передає Укрінформ, про це Українська школа в Тунісі – Ukrainian School in Tunis повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Урочистості відбулися за участі Посла України в Тунісі Володимира Хоманця, вчителів української школи, представників української громади та батьків. Почесною гостею по відеозв'язку була українська письменниця Наталія Хаммоуда, три книги якої займають почесне місце в новоствореній бібліотеці.

«Відкриття бібліотеки було змістовним і емоційним, адже воно свідчить про великий інтерес дітей і дорослих до української літератури. А ще цей культурний заклад дуже потрібний українцям. І це не тільки читання книг, а цікаві зустрічі і спільна робота дітей і дорослих», – ідеться в дописі.

Координаторкою процесу створення бібліотеки стала вчителька музики Леся Конаєва.

Бібліотекар новоствореної книгозбірні Мар'яна Єджелі познайомила дітей з правилами користування книжками і оформила перших читачів.

«Зараз у фонді нашої бібліотеки лише до сотні книг, виданих українською мовою. Всі вони подаровані небайдужими до такої потрібної справи українцями. Чудовий подарунок одержала бібліотека від пані Наталії Конаєвої. Тепер вишиті нею закладки будуть у кожного читача», – повідомили у школі та запевнили, що докладатимуть усі свої зусилля для подальшого розвитку бібліотеки.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Різдва Христового в Українській суботній школі в Тунісі провели свято, на якому діти познайомилися з давніми українськими обрядами святкування дня народження Ісуса Христа.

Фото: Українська школа в Тунісі – Ukrainian School in Tunis / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-