Девід Духовни озвучив фільм про український ресторан Veselka у Нью-Йорку

Девід Духовни озвучив фільм про український ресторан Veselka у Нью-Йорку

Відео
Укрінформ
Актор Девід Духовни озвучив документальний фільм про найвідоміший український ресторан Veselka в американському місті Нью-Йорк.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Світовий конгрес українців (СКУ).

Фото: David Duchovny / Фейсбук
Фото: David Duchovny / Фейсбук

Зауважується, що Девід Духовни зростав за два квартали від Veselka, тому впродовж десятиліть бачив еволюцію закладу. Американський актор має українське походження – його дідусь був родом з Бердичева Житомирської області, проте потім емігрував до США.

«Упродовж 70 років український ресторан Veselka в Нью-Йорку відомий своїми борщами та варениками, але він також став маяком надії для України», – йдеться в описі фільму.

Фільм вийде у прокат 23 лютого – напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Ресторан Veselka був заснований українцями Володимиром та Ольгою Дармохвалами в 1954 році. Подружжя переселилося до США наприкінці 1940-х років.

Як повідомляв Укрінформ, 2020 року Американський журнал Esquire склав перелік «100 ресторанів, які Америці не можна втратити», до якого включив український ресторан Veselka («Веселка») в Нью-Йорку.

2023 року на території залізничного вокзалу Гранд-Сентрал-Стейшн у Нью-Йорку представники Veselka відкрили свій ресторанний куточок, де можна скуштувати страви української кухні.

Фото: Veselka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-