У Тель-Авіві проходить виставка українського художника Германа Гольда

У Тель-Авіві проходить виставка українського художника Германа Гольда

Фото
Укрінформ
В Українському культурному центрі в Тель-Авіві до 16 лютого триває перша персональна виставка заслуженого художника України Германа Гольда.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Ізраїлі.

Зауважується, що Герман Гольд зустрічав війну тричі: 1941 року у віці вісім років, 2022, коли художнику було 88 років, та 7 жовтня 2023 року у віці 90 років.

Посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук під час відкриття виставки у своїй промові зазначив, що дана виставка є культурним містком між двома народами, які переживають нелегкі часи війни та боротьби за своє існування.

Герман Гольд розповів, що виставка «Палаючі душі» – це 40 полотен, вивезених з охопленої війною України в Ізраїль, де згодом теж спалахнула війна.

«Це полум’я, що палає в єврейських душах: від шкільного вчителя до духовних лідерів покоління, але це вогонь, що спопеляє душі, вогонь, що дає життя, і вогонь, що несе смерть. Цей вогонь є в кожному з нас, і тільки від нас залежить, як ми його спрямуємо», – сказав він.

Виставку «Палаючі душі» можна відвідати в Українському культурному центрі за адресою вул. Ірміяху, буд. 22, м. Тель-Авів.  Графік роботи: щовівторка 15.00-19.00, щоп’ятниці 11.00-15.00.

Нагадаємо, у Тель-Авіві відбувся прем'єрний показ українського пригодницько-історичного фільму «Довбуш» режисера Олеся Саніна.

Фото: Embassy of Ukraine in the State of Israel / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-