У Тель-Авіві показали українську стрічку

У Тель-Авіві показали українську стрічку "Довбуш"

Фото
Укрінформ
У Тель-Авіві відбувся прем'єрний показ українського пригодницько-історичного фільму "Довбуш" режисера Олеся Саніна.

Про це повідомляє місцевий культурний центр Кіноклуб "Знято в Україні" у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Глядачів із Днем Незалежності України привітав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук. Він наголосив на важливості того, що цей фільм про свободу, і боротьбу за свободу, бо український народ завжди боровся за неї. Також Євген Корнійчук висловив вдячність ізраїльтянам, які підтримують Україну, а таких -  більшість. 

Перед показом фільму глядачі переглянули документальну стрічку про оператора-постановника картини Сергія Михальчука. Один із кращих операторів України, володар міжнародних кінонагород з лютого 2022 року на фронті та документує агресію  Росії проти України. Гості мали можливість ознайомитись з виставкою його світлин. 

Показ стрічки про Сергія Михальчука та показ його фоторобіт відбувся у рамках проєкту "Культура vs Війна", створеного  Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – Дивись українське». 

"Це захоплююче кіно про свободний дух, легкий, як вітер, і смертельний для тих, хто зазіхає на волю Карпат!", - сказала після перегляду картини "Довбуш" засновниця українського театру в Ізраїлі "Українська Мистецька Аматорська Кузня в Ізраїлі" Марина Кадатська.

Читайте також: Фільм «Довбуш» придбали понад 20 країн - режисер

«Довбуш» — український історичний фільм режисера Олеся Саніна, в основі сюжету якого — життя найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олекси Довбуша. Прем'єра відбулася 24 серпня 2023 року. Події фільму відбуваються в Карпатах на початку 18 століття. 

Фото: Тетяна Гур

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-