У парламенті Португалії відкрили виставку військових нагород України

У парламенті Португалії відкрили виставку військових нагород України

Фото
Укрінформ
У парламенті Португалії 9 січня голова Асамблеї Республіки Аугушту Сантуш Сілва відкрив виставку «Нові військові нагороди України».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців Португалії Павло Садоха.

«Чудовий проєкт нашого давнього друга, португальського історика Humberto Nuno de Oliveira у співпраці з Талліннським музеєм лицарських орденів та Національним музеєм України у Другій світові війні, що розповідає про історію українських військових нагород у вигляді книги історичного дослідження з переліком українських героїв, що отримали найвищі державні нагороди», – написав він.

Пан Садоха зауважив, що в парламенті було вперше презентоване видання, де згадується Українська повстанська армія як військова державницька структура, що воювала за визволення України. Він назвав це ще однією перемогою над російською пропагандою.

Організаторами експозиції стали Голова міжпарламентської групи дружби Україна-Португалія депутат від соціалістичної партії Діогу Леао та голова комітету національної безпеки Маркос Перестрелло.

Перестрелло у своїй промові заявив, що героїчна боротьба українців проти російської агресії змінила погляд політичної еліти країн ЄС щодо захисту національних інтересів. І зараз, завданням ЄС є допомогти докласти всі зусилля, щоб допомогти Україні досягнути перемоги у цій війні, яка насправді, є війною за мир у цілій Європі.

Зауважимо, що виставка буде відкрита для відвідування в Палаці Сау-Бенту до 12 січня.

Нагадаємо, у Лісабоні вандали розмалювали рашистською символікою погруддя Тараса Шевченка. Проте завдяки родині українців пам'ятник оперативно відчистили від фарби.

Фото: Pavlo Sadokha / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-