Діаспора закликала Австралію якнайшвидше надати Україні додаткову військову підтримку

Діаспора закликала Австралію якнайшвидше надати Україні додаткову військову підтримку

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії (СУОА) звернувся з відкритим листом до віцепрем'єр-міністра та міністра оборони Австралії Річарда Марлза із закликом якомога швидше надати Україні додаткову військову підтримку.

Як передає Укрінформ, відповідний лист опублікував «Український погляд»

Відповідне звернення було оприлюднене після одного з наймасштабніших обстрілів українських міст, яких завдала Росія у період новорічних свят.

«Ми розуміємо, що обговорення майбутньої підтримки ведеться безпосередньо між урядами Австралії та України. Але ми також знаємо про голоси в австралійській спільноті, які звертаються до СУОА з проханням заохотити додаткову урядову підтримку, що повторює регулярні публічні запити президента Зеленського та Головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного», – ідеться в листі.

Читайте також: У Сіднеї провели масштабну акцію на підтримку України

СУОА закликала Річарда Марлза терміново розглянути новий пакет військової підтримки України.

«Це посилить твердий сигнал про те, що Австралія не буде стояти осторонь, оскільки Росія продовжує влаштовувати масштабніші та смертельніші напади на Україну з прямою метою знищити її незалежність, свободу та народ», – переконана українська діаспора в Австралії.

Нагадаємо, у грудні 2023 року віцепрем'єр-міністр і міністр оборони Австралії Річард Марлз під час зустрічі з представниками української громади в місті Джилонг підтвердив незмінну підтримку України з боку Австралії.

Раніше співголова СУОА Стефан Романів після візиту у складі делегації Світового конгресу українців (СКУ) до України закликав Австралію не забувати про охоплену війною країну та продовжувати надавати військову підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-