В Ізмірі відкрили український парк імені Агатангела Кримського

В Ізмірі відкрили український парк імені Агатангела Кримського

Фото
Укрінформ
В Ізмірі з'явився український парк імені Агатангела Кримського та пам'ятна дошка його імені, також було підписано угоду про встановлення побратимських відносин було підписано між українськими Чернівцями та турецьким Ізміром.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Генконсульство України в Стамбулі.

«Сьогодні справді історичний день: підписано угоду між нашими містами і відкрито український парк. Дуже вірю, що найближчим часом ми відкриємо в Ізмірі почесне консульство України і український культурний центр», – наголосив під час церемонії відкриття Посол України в Туреччині Василь Боднар. 

Він також зазначив, що за час повномасштабної агресії Росії проти України це перша угода про побратимство, підписана між українським і турецьким містами.

«Переконаний, що у Чернівців і Ізміра великий потенціал співробітництва і цей прецедент стане добрим прикладом для інших міст наших держав», – зазначив пан Боднар. 

Українські дипломати подякували мерам Чернівців та Ізміра, українській громаді турецького міста за докладені зусилля та підтримку.

«Хай цей український парк стане тим місцем, де ви будете збиратися у важливі для нас дні, а 19 грудня дійсно стане днем України в Ізмірі», – зазначив генконсул Роман Недільський, звертаючись до української громади Ізміра.

Як повідомляв Укрінформ, турецьке місто Ізмір офіційно стало побратимом Чернівців 19 грудня.

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-