Український освітній хаб запрацював у Великій Британії

Український освітній хаб запрацював у Великій Британії

Фото
Укрінформ
Після успішного запуску у країнах Євросоюзу у британській столиці у партнерстві із Торгово-промисловою палатою Лондона запрацював Український освітній хаб у Великій Британії.

Про це ідеться у пресрелізі, наданому Укрінформу.

Зазначається, що хаб у Великій Британії став двадцять другим у мережі українських освітніх хабів, які працюють від початку війни як в Україні, так і в країнах ЄС: Польщі, Німеччині, Іспанії, Швейцарії, Чехії тощо.

«Стратегічне завдання – зберегти людський капітал нашої держави, тому ми спільно з Асоціацією інноваційної та цифрової освіти з ініціативи Міністерства освіти і науки України розвиваємо мережу українських освітніх хабів, місія якої – надати можливість українським дітям, що наразі тимчасово перебувають в інших країнах, надолужити навчання, продовжити здобувати освіту за українською державною програмою та набувати навичок для успішного життя, перш за все soft skills, а жінкам – опанувати компетенції, які потрібні на ринку праці, задля можливості фінансово забезпечувати себе та своїх дітей», – зазначила директор Українського інституту розвитку освіти Наталія Софій.

Координатор українських освітніх хабів, виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав зауважила, що метою є «відкрити українські освітні хаби – цифрові освітні центри (DLC) в усіх країнах, де наразі масово перебувають українські діти».

«У наступному році запрацюють освітні хаби у США, Японії, Італії та Австралії», – анонсувала Богуслав.

Координаторками Українського освітнього хабу у Великій Британії є Валентина Білан і Євгенія Жирякова.

Мережа український освітніх хабів (цифрових освітніх центрів – DLC) реалізує концепцію «Навчання протягом життя» (Life Long Learning) з метою розвитку людського капіталу України. Ключовим завданням діяльності цих осередків є освіта дітей та дорослих задля успішної кар’єри.

Нагадаємо, у вересні Посольство України у Греції повідомило про офіційне відкриття в Афінах Українського освітнього хабу.

Фото надані організаторами

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-