Союз українок Франції відзначив своє 75-річчя

Союз українок Франції відзначив своє 75-річчя

Фото
Укрінформ
У приміщенні української греко-католицької церкви святого Володимира в Парижі 10 грудня відбулася презентація Союзу українок Франції (СУФ) з нагоди 75-річчя організації.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила членкиня Управи СУФ Любов Любчик.

Вона зауважила, що 75 років – це достатньо, щоб сьогодні гідно та впевнено констатувати той факт, що Союз українок Франції не лише вистояв під тягарем років та обставин, а й зумів розширити свою мережу осередків та урізноманітнити напрями своєї діяльності.

«Спомини Зірки Вітошинської, доньки Ольги Вітошинської, яка була серед тих 17 українських жінок, які заснували СУФ у 1945 році, надихнули. Безцінними є свідчення колишніх голів СУФ п. Дарки Мельникович і п. Дарки Триндяк про діяльність асоціації тих часів», – написала пані Любчик.

За її словами, після цьогорічної презентації підходили багато українок із намірами долучитися до СУФ, щоб спільно діяти разом на благо України.

«Бо українська жінка за кордоном – берегиня українських звичаїв і цінителька життєвих цінностей, а ще потужна, освічена, інтелектуальна, діяльна та ініціативна сила, що всупереч і завдяки робить можливе і неможливе для підтримки українців та адвокації українських інтересів за кордоном», – наголосила членкиня Управи СУФ.

Нагадаємо, Товариству українців Бельгії (Association of Ukrainians in Belgium) виповнилося 75 років. З цієї нагоди Товариству та його голові Ігорю Хохоляку висловило вітання Посольство України в Бельгії.

Фото: Lyuba Lyubchyk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-