Павло Ґрод розповів, як Світовий конгрес українців підтримує Україну

Павло Ґрод розповів, як Світовий конгрес українців підтримує Україну

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) реалізує низку проєктів у різних сферах, аби допомогти Україні перемогти, а також підтримати потерпілих від російської геноцидної війни українців.

Про це розповів президент СКУ Павло Ґрод в ефірі Українського радіо, передає Укрінформ. 

Насамперед СКУ допомагає українським захисникам через проєкт Unite with Ukraine.  За словами Павла Ґрода, ця ініціатива посіла третє місце серед громадських організацій-донорів, які забезпечують ЗСУ бронетехнікою. На зібрані через Unite with Ukraine гроші СКУ закуповує бронежилети, каски, рації, тепловізори. На фронт також передають екскаватори, буржуйки, генератори й машини для розмінування. Українських бійців оснащують рюкзаками бойового медика, передають індивідуальні аптечки НАТО, ізраїльські бандажі та турнікети.

Президент СКУ зазначив, що відбудова України та відновлення енергетичної інфраструктури – ще один пріоритет організації. У рамках ініціативи Energize Ukraine СКУ в одній зі шкіл Чернігова вже встановили необхідне обладнання та впроваджують заходи з енергоефективності, аби навчальний заклад міг функціонувати навіть за умови блекаутів. 

Українські громади активно працюють задля посилення голосу України у світі. "Наші громади працюють вдень і вночі закордоном, щоби підтримати Україну. У різних сферах – гуманітарній, і військовій, і політичній", – сказав Павло Ґрод. 

Нині СКУ також активізує діяльність в популяризації та збереженні української мови для українських громад закордоном. 

"Питання мови критично важливе особливо для українців, які виїхали нещодавно. Нині українцям, які розмовляють російською закордоном, складніше інтегруватися до української громади. Для цих українців російська мова є загрозою. Цивілізований світ дивиться на росіян агресивно через очевидні причини. Тому дуже важливо для наших людей, які їдуть за кордон, не розмовляти російською мовою, а розмовляти українською. І також важливо розмовляти до своїх дітей українською", – сказав Павло Ґрод. 

Без української мови втрачається українська ідентичність, наголосив президент СКУ.  В цьому аспекті Світовий конгрес українців докладає зусиль для посилення співпраці з міністерством освіти і науки України та міністерством закордонних справ України. 

Читайте також: Домовитися з Росією неможливо, її потрібно перемогтипрезидент СКУ

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців (СКУ) пожертвував вже кілька десятків мільйонів доларів для Збройних сил України в рамках ініціативи Unite With Ukraine. 

Фото: Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-