Українці у французькому Меці долучилися до різдвяного параду

Українці у французькому Меці долучилися до різдвяного параду

Фото
Укрінформ
Українська громада у французькому місті Мец – активісти Асоціації «Обміни Лотарингія Україна» та українські студенти, долучилися до святкового параду до дня Святого Миколая. Хода відбувається щороку на початку грудня.

Про це повідомляє Globаl Ukraine, передає Укрінформ. 

Як зазначається, різдвяний парад дивилися понад тисяча гостей. Центральною частиною дійства були п’ять платформ з різних країн, одна з них – українська.

«Хода на день Святого Миколая у місті Мец це - вражаюче видовище. Подібного масового свята, яке охоплює весь центр міста я не бачив. Я, як учасник цих подій, розцінюю це як спосіб продемонструвати свою культуру, показати ким ми є, та яким для нас, українців є Різдво та різдвяні традиції. А однозначно найкращою єднальною силою для українців на Різдво були колядки та Вертеп. Ми бачили щасливі обличчя людей, які навіть не розуміли, що це, але які виглядали з вікон своїх будинків, виходили з магазинів та закладів харчування, щоб помахати учасникам дефіле, підтримати та поаплодувати. Це сильно, це краса Святого Миколая в місті Мец», - розповів Андрій Вельц, український студент, який навчається в IAE Metz.

Асоціація «Обміни Лотарингія Україна» вже понад 20 років співпрацює з мерією міста Мец, долучаючись як співорганізатор до багатьох подій міжнародного рівня, які відбуваються у цьому французькому місті.

Читайте також: До Дня Святого Миколая у Рівному відбудеться забіг у капелюхах

Завдяки зусиллям цієї організації квітня 2022 року відбулося підписання угоди про побратимство між французьким Мецом та українськими Чернівцями. Крім того, Асоціація «Обміни Лотарингія Україна» є один із ініціаторів створення першого франко-українського диплома за спеціальністю «Міжнародний Менеджмент та Торгівля», який можуть отримати українські студенти 3 року навчання.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт «Різдво з Україною» цьогоріч представлений на понад 30 ярмарках в 11 країнах Європи.

Фото: Global Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-