Посол у США зустрілася з українською громадою у Міннеаполісі

Посол у США зустрілася з українською громадою у Міннеаполісі

Фото
Укрінформ
Посол України у США Оксана Маркарова під час візиту до штату Міннесота провела зустріч з українською громадою в Українсько-Американському громадському Центрі (Ukrainian American Community Center) у столиці штату – Міннеаполісі.

Як передає Укрінформ, про це Оксана Маркарова повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Пані посол нагадала, що даний Центр заснований у 1964 році біженцями з радянської України. Упродовж восьми десятиліть він служить осердям української ідентичності, культури та мови.

«Від початку повномасштабної російської агресії Центр здійснює величезну гуманітарну роботу, об‘єднуючи 19-тисячну українську громаду штату, надає психологічну та соціальну підтримку сім’ям вимушених переселенців, допомагає українським військовим проходити лікування та реабілітацію в лікарнях Міннеаполіса, збирає благодійну допомогу та здійснює адвокаційні кампанії на підтримку України», – написала Маркарова.

Посол України разом з Президенткою German Marshall Fund of the United States Хезер Конлі та підприємцем Говардом Баффетом презентували проєкт Whistlestops For Ukrainе – масштабну адвокаційну кампанію, що прагне відповісти на ключове питання «Чому Україна має значення для США?».

Маркарова подякувала меру Міннеаполіса Джейкобу Фраю та меру Гопкінса Патріку Хенлону за непохитну підтримку України та важливі резолюції на засудження російської агресії та виділення додаткової фінансової допомоги на потреби тимчасових переселенців з України.

Також пані посол висловила вдячність всім волонтерам та лідерам Українсько-Американського громадського Центру – Павлу Яблонському, Марії Шереметі та Людмилі Анастасієвській, неприбутковій організації Stand With Ukraine Minnesota під керівництвом Миколи Саражинського, Protez Foundation та великій українській громаді штату Міннесота за величезну роботу на благо України.

Нагадаємо, представники Посольства в США, зокрема посол Оксана Маркарова долучилися до 20-го Вашингтонського українського фестивалю – щорічного заходу, який збирає українців з американської столиці на території на території Українського православного собору Святого Андрія в Сілвер Спрінг, округ Колумбія.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-