Історія українців у Канаді сприяє поглибленню економічних відносин між двома державами – експерт

Історія українців у Канаді сприяє поглибленню економічних відносин між двома державами – експерт

Укрінформ
Значний історичний вплив українців у Канаді та тривала історія канадсько-українських відносин сприяє активній економічній співпраці між двома країнами.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив президент Бізнес-ради Канади Голді Гайдер.

«В основі активного розвитку канадсько-української бізнес-співпраці – глибокі міжособистісні зв’язки», – сказав Гайдер.

Він зауважив, що історія українців у Канаді дуже давня й глибока. «Це мотивує зосередитися на Україні, особливо в час, коли люди починають втрачати перспективу», – зазначив експерт.

На його переконання, не можна забувати, що війна іще не завершена. "Бій за свободу, демократію й верховенство права триває в Україні, й не можна зупинятися, поки не здобудемо повну перемогу», – наголосив Гайдер.

За його словами, вражаюча рішучість українців, яку вони демонструють на тлі російської агресії, надихає канадців.

«Бізнес-спільноті спершу було незручно, коли нас просили говорити про бізнес, адже в Україні триває війна, люди гинуть, їхній життєвий уклад руйнується. Утім, протягом останніх двох років ми побачили вражаючу рішучість та стійкість українців. Коли чуєш про те, що люди намагаються вести нормальне життя на цьому тлі, то надихаєшся і намагаєшся бодай чимось допомогти», – сказав Гайдер.

За його словами, «представники двох країн мають «природну спорідненість і міцні міжособистісні зв’язки, окрім цього наші економіки, з одного боку, подібні, а з іншого – взаємодоповнюючі». «Ми здатні допомогти із поставками продукції, якої вас позбавила Росія, приміром, урану», – зазначив експерт.

Він додав, що Канада здатна допомогти забезпечити Україну енергоресурсами й іншими критично важливими товарами. «Окрім цього, необхідно вести роботу із реконструкції, а всесвітньовідомі канадські пенсійні фонди, будівельні й інженерні компанії мають спроможність, навички, готовність та витривалість, аби до неї долучитися», – зауважив Гайдер.

Експерт закликав канадський уряд «продовжувати працювати для України у партнерстві із бізнесом».

«Це приклад того, як багато хорошого може трапитися, коли держава та приватний бізнес разом працюють над розв'язанням проблеми», – підсумував він.

За даними останнього перепису населення, близько 1,3 млн жителів Канади мають українське коріння.

Нагадаємо, Канада від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну прийняла понад 173 тисячі українських біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-