У Буенос-Айресі відбулася поминальна служба за загиблими в результаті Голодомору

У Буенос-Айресі відбулася поминальна служба за загиблими в результаті Голодомору

Фото
Укрінформ
У центральному Кафедральному Соборі Буенос-Айреса, де встановлено меморіальну дошку жертвам Голодомору 1932-33 років в Україні, відбулася поминальна служба за загиблими від вчиненого радянською владою геноциду українського народу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Аргентині.

Панахиду правив Всечесний отець Назарій Кащак у співслужінні з отцем Вадимом Дробницею, отцем Карлосом Карбочі та дияконом Марком Розіцьким.

У жалобному заході взяли участь очільники та члени українських громадських, культурних і молодіжних організацій, литовської громади, працівники Посольства України, а також представники уряду Автономного міста Буенос-Айрес та пересічні аргентинці.

Пам'ять мільйонів загиблих українців у страшні роки Голодомору було вшановано хвилиною мовчання.

Посол України Юрій Клименко наголосив на злочинній меті та геноцидній природі Голодомору в Україні, спрямованого на знищення мільйонів українців. При цьому, він привернув увагу до геноцидних методів щодо українців, які зараз застосовує Росія під час повномасштабної агресії проти нашої держави, оскільки зло залишилося непокараним.

Пан Клименко підкреслив важливість широкого визнання Голодомору в Україні актом геноциду українського народу на міжнародному рівні.

Віддавши належне попереднім рішенням аргентинської влади щодо вшанування його жертв, посол висловив сподівання на прийняття рішення з цього приводу у найближчому майбутньому з боку Національного конгресу Аргентини.

Голова Української Центральної Репрезентації в Аргентинській Республіці Педро Лилик акцентував на важливості берегти і передавати з покоління в покоління пам'ять про Голодомор 1932-33 років в Україні в ім’я правди та історичної справедливості.

Посольство подякувало всім, хто доєднався до спільної молитви в Соборі та вшанування пам’яті усіх загиблих в страшні роки Голодомору-геноциду.

Нагадаємо, в Аргентині й Уругваї відбулася презентація іспаномовного перекладу книги доктора історії з Канади, дослідника української діаспори Сергія Ціпка «Рік 1933»: Голодомор і його відгомін в Аргентині».

Фото: Посольство України в Аргентині / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-