В Аргентині й Уругваї презентували книгу канадського історика про Голодомор

В Аргентині й Уругваї презентували книгу канадського історика про Голодомор

Фото
Укрінформ
В Аргентині й Уругваї відбулася презентація іспаномовного перекладу книги доктора історії з Канади, дослідника української діаспори Сергія Ціпка «Рік 1933»: Голодомор і його відгомін в Аргентині».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Аргентині.

У презентованій книзі пан Ціпко вшановує пам'ять мільйонів невинних жертв Голодомору та розповідає про те, як інформація про один із наймасштабніших злочинів ХХ століття – Голодомор 1932-33 років в Україні – ширилася світом, зокрема, в Аргентині.

У диппредставництві наголосили, що в умовах нинішньої повномасштабної російської агресії поширення інформації про Голодомор 1932–1933 років та вшанування пам’яті його безневинних жертв є важливим в контексті суспільної мобілізації українців і світової спільноти для протидії агресору. Через 90 років після Голодомору-геноциду російські загарбники знову застосовують проти українців методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову – знищити українську націю як таку.

Посольство висловило вдячність Сергію Ціпку за його дослідження, а також кожному, хто долучився до видання книги та її презентації, зокрема, редактору д-ру Яремі Тауридському, Українській центральній репрезентації в Аргентинській Республіці та голові Головної Ради УЦР Юрію Іванику, Українському культурному товариству «Просвіта», єпархії Кафедрального собору Покрови Пресвятої Богородиці у м. Буенос-Айрес та Почесному консулу України у Східній Республіці Уругвай Дієго Гуадалупе.

Нагадаємо у бібліотечно-документальному центрі «Прометей» при осередку Українського культурного товариства «Просвіта» в Буенос-Айресі за участі Сергія Ціпка відбулася конференція «Голодомор: 1932-1933 роки в Аргентині».

Фото: Посольство України в Аргентині / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-