Світовий конгрес українців вшановує 10 річницю Революції Гідності

Світовий конгрес українців вшановує 10 річницю Революції Гідності

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) 21 листопада разом з українцями та друзями України по всьому світі вшановує 10 річницю від початку протестів на Євромайдані та подій Революції Гідності. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У Конгресі наголосили, що цього дня народ України мирно повстав на захист свого прагнення жити у демократичній державі, яка поважає права та свободи людини і громадянина. Мирний масовий протест, який тривав три місяці у столиці – Києві – а також по всіх основних містах країни сформував сучасну Україну й укріпив її євроатлантичну орієнтацію. 

«Десять років тому народ України підтвердив свою відданість європейським цінностям та скинув контрольованого Кремлем Президента України, який брехав своєму народу і перетворив Україну на поліцейську державу. Революція Гідності стала символом відданості України свободі, демократії й правам людини. Сьогодні хоробрі українські захисники продовжують боротьбу за цінності цієї революції. Ми більше не дозволимо підкорити себе Росії з її автократичним, імперіалістичним, фашистським світоглядом», – заявив президент СКУ Павло Ґрод. 

У Конгресі підкреслили, що в ході історичних подій 10 років тому СКУ стояв пліч-о-пліч з українцями й був їхнім голосом у світі. Світова українська громада проводила масові акції на підтримку Революції Гідності. Сьогодні СКУ продовжує підтримувати народ України у його боротьбі з російськими загарбниками, які проголосили своєю метою ліквідацію української нації.  

«Ми дякуємо міжнародній спільноті за військову, економічну та політичну підтримку України. Сьогодні Україна потребує необхідного озброєння, щоб перемогти у війні та перемогти Росію», – підсумував пан Ґрод. 

Як повідомлялося, Україна 21 листопада відзначає День гідності та свободи. Він встановлений указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-