У Таллінні презентували перше українське радіо в Естонії

У Таллінні презентували перше українське радіо в Естонії

Фото
Укрінформ
У Таллінні в головному холі музею фотографії, мистецтва та культури Fotografiska відбулася презентація першого україномовного радіо в Естонії – естонської радіостанції Druzi.ee.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Асоціація українських організацій в Естонії.

Презентацію-вечірку урочисто відкрили Голова Асоціації Володимир Паламар та співзасновник радіо «Друзі» Андрій Верхоляк, які розповіли про місію та майбутнє проєкту, подякували всім причетним до створення та сприяння у розвитку першого україномовного радіо в Естонії.

Представники Міністерства культури Оксана Тайвасен, заступники мера Таллінна Бетіна Бешкіна та Карел Оя, радник Посольства України в Естонії Олександр Кушнір та радіо директор Duo Media Networks Прійт Варе привітали гостей презентації з днем заснування першої україномовної естонської радіостанції в країнах Балтії та побажали їй довгих років успішного існування.

Також вітання з днем народження радіо DRUZI організатори отримали від представників Інтеграційного фонду Естонії Ave Härsing та Департаменту соціального страхування (Kirill Badikin), представники Міністерства освіти Естонії (Кайлі Сімсен), від Голови союзу ремісників Естонії Лійни Віскімагі, Талліннського музею під просто неба Ейніки Соовелі, головного редактора DELFI.rus Андрія Шумакова, представників ЗМІ Естонії та великої кількості естонських друзів.

Гостям події були презентовані відеоролики, які познайомили з передумовами та важливістю створення україномовного радіо, а також про те, як знайти радіостанцію та навіть долучитися до створення програм.

Ведучі заходу Інна Гордієнко та Денис Приймаги оголосили, що під час презентації триватиме збір коштів для 118-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України, яка займається ремонтом військової техніки. Загалом було зібрано 470 євро та 621 грн.

Щира подяка висловлена Дар’ї Титовій, художниці з Харкова, яка зараз навчається в Естонії і є авторкою дизайну монети «Слава Україні» номіналом 2 євро, що випустила Естонія.

Під час події Дар'я долучилась зі своєю ініціативою та зробила великий внесок у благодійний збір. 168, 44 євро внесків від продажу листівок також буде передано на підтримку 118-ої окремої механізованої бригади Збройних сил України.

«У цей вечір ми отримали також відеопривітання від відомих українських співаків: Alyona Alyona, DOROFEEVA, Наталія Могилевська, учасник гурту Kalush Orchestra Carpetman та багатьох інших, які надіслали свої слова підтримки та бажання розвитку радіо Друзі! А відомий український актор, режисер театру й кіно, сценарист, письменник, продюсер, та Заслужений артист України Віктор Андрієнко особисто привітав наших майбутніх слухачів з офіційним відкриттям радіостанції», – повідомили в Асоціації.

Перед гостями презентації українського радіо гостей виступили українська виконавиця Катерина Чалова, яка заспівала фольклорні пісні, естонський співак та музикант Dave Benton Official, Ruslan Trochynskyi та музиканти гурту «Свята Ватра, а також дует Taavet Niller і Villu Talsi з естонського фолкгурту Curly Strings. Кульмінацією вечора стало спільне виконання пісні «Ой чичері чичері» від Руслана, Таавета та Віілу.

Крім того, відвідувачі заходу взяли участь у вікторинах і лотереях і стали володарями сувенірів і коштовних призів від партнерів.

Нагадаємо, в Таллінні відбувся гала-концерт у рамках Міжнародного фестивалю творчості «Північна зірка 2023», організованого Асоціацією українських організацій в Естонії та Спілкою молоді Естонії за підтримки Міністерства культури Естонії та Посольства України.

Фото: Асоціація українських організацій в Естонії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-