Віртуальний музей української діаспори представили закордонним українцям

Віртуальний музей української діаспори представили закордонним українцям

Укрінформ
Команда Віртуального музею української діаспори 15 листопада представила свій проєкт світовій діаспорній спільноті на віртуальній зустрічі «Глобальні проєкти для українців за кордоном», організованій фундацією Global Ukraine.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Музей української діаспори (Київ). 

Директорка Музею української діаспори, шеф-редакторка та кураторка проєкту Оксана Підсуха, провідна наукова співробітниця Музею української діаспори, головна редакторка проєкту Ганна Лексіна та к.і.н., історкиня, наукова керівниця проєкту Ольга Сухобокова розповіли про створення та перспективи розвитку Віртуального музею української діаспори.

Музей висловив щиру вдячність Global Ukraine та його засновниці Віаолеті Москалу (Violeta Moskalu) за запрошення та участь в цій онлайн-зустрічі, а також закордонним українцям за цікаві питання та пропозиції співпраці на майбутнє.

Зауважимо, що колекція Віртуального музею української діаспори базується на фондах Музею української діаспори, а також вміщує вибрані предмети зі збірок партнерських інституцій та приватних осіб.

Проєкт реалізований Благодійною організацією «Міжнародний благодійний фонд світових українців «Діаспора» (Charitable Foundation «Diaspora») за підтримки Українського культурного фонду.

До створення Віртуального музею української діаспори долучилися: Осередок української культури й освіти (Канада), Українська вільна академія наук (УВАН, США), Ukrainian National Museum in Chicago (США), Ukrainian Museum in New York (США) та Музей мистецької родини Кричевських (Україна), Shevchenko Scientific Society, USA, Гейвордське історичне товариство (США), Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України, Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів, Інститут літератури ім.Т.Г.Шевченка НАН України.

Нагадаємо, Музей української діаспори оголосив про початок роботи Віртуального музею української діаспори 20 жовтня 2023 року. 

Фото: Музей української діаспори

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-