У базиліці Богородиці Перемог у Парижі з’явилися брошури українською мовою

У базиліці Богородиці Перемог у Парижі з’явилися брошури українською мовою

Укрінформ
За сприяння Посольства України у Франції у базиліці​ Богородиці Перемог у центрі Парижа з'явилися брошури українською мовою, що розповідають про ​особливе значення Нотр-Дам-де-Віктуар​ та видатних постатей, з якими пов'язане це місце​. 

Як передає Укрінформ, про це Посольство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

У диппредставництві розповіли, що базиліка Богородиці Перемог (Basilique Notre-Dame des Victoires) у 2-му окрузі французької столиці поряд з площею Перемог. Попри свій невеликий розмір, вона є дуже важливою для вірян. Ця церква була закладена у 1629 році,  збудована за підтримки короля Людовіка XIII​ і названа на честь Богородиці Перемог, на знак вдячності Діві Марії за допомогу в нещодавніх перемогах і зміцнення королівства.

Саме сюди віряни традиційно приходили аби помолитися про перемоги і попросити підтримки для захисників. Сьогодні багато українців відвідують базиліку, щоб помолитися про​ перемогу України у протистоянні російським загарбникам.

За повідомленням, ця церква знала таких святих як Св. Тереза з Лізьє, Св. Мартен та Зелі Мартен, Св. Іван Боско, Св. Антуан-Марі Кларе та багато інших. Сюди приходили помолитися видатні постаті, зокрема Вольфганг Амадей Моцарт. Це місце також відоме безліччю чудес, які явила вірянам Богородиця, про що говорить величезна кількість спеціальних свідоцтв – понад 37 000 мармурових плит ex voto, кожна з яких повідомляє про конкретне здійснене чудо​, рясно вкривають стіни храму​.

Посольство подякувало настоятелю базиліки та сестрам бенедиктинкам Пресвятого Серця Монмартра, яким довірена організація духовного життя церкви, за цей жест солідарності з українським народом, та запросило українську громаду відвідати це святе місце та помолитися за перемогу України.

Нагадаємо, у базиліці Нотр-Дам де Фольґвет (м. Фольґвет, Франція) протосинкел єпархії о. Ігор Ранця відслужив божественну літургію для українських біженців, що оселилися в департаменті Фіністер, та для французьких родин, котрі ними заопікувалися.

Фото: Посольство України у Франції / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-