У Стамбулі вшанували пам'ять представника УНР Володимира Мурського

У Стамбулі вшанували пам'ять представника УНР Володимира Мурського

Фото
Укрінформ
У Стамбулі вшанували пам’ять українського журналіста, письменника, педагога, громадського діяча, дипломата, представника екзильного уряду УНР в Туреччині (10 листопада 1888 р. – 19 липня 1935 р.) Володимира Мурського.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення Генконсульства України в Стамбулі у Фейсбуці.

«У 135-у річницю від Дня народження Володимира Мурського, Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський з дружиною, викладачі та учні Міжнародного ліцею імені Тараса Шевченка вшанували памʼять великого українця на його могилі в Стамбулі. Володимир Мурський – людина, що душею та серцем боролася за незалежність України», – йдеться у дописі.

Володимир Мурський помер і був похований в Туреччині у 1935 році, а його могилу віднайшли у 2018 році завдяки зусиллям Генерального консульства України у Стамбулі й Українського культурного товариства у Стамбулі й особисто Алії Усенової, журналіста цієї спілки.

Генконсульство подякувало учням Міжнародного ліцею імені Тараса Шевченка у Стамбулі за інтерес до історії, а викладачам – за патріотичне виховання.

Як повідомляв Укрінформ, члени мадридського осередку Спілки української молоді (СУМ) в рамках акції «Вшануй могили на чужині» вшанували молитвою українських діячів 50-их років у столиці Іспанії та поклали квіти на їхні могили. 

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-