Прихильність до України у Південній Америці зростає – президент СКУ

Прихильність до України у Південній Америці зростає – президент СКУ

Ексклюзив
Укрінформ
Українська громада Південної Америки стає усе більш впливовою у країнах свого проживання.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод.

«СКУ вважає Південну Америку пріоритетним напрямком, адже там проживає багато українців: лише у Бразилії нас понад триста тисяч. Живуть наші співвітчизники також в Аргентині, Парагваї і навіть Венесуелі. Вплив українців у цих державах зростає, і вони починають усвідомлювати свою роль і відповідальність за сприяння інтересам України», – сказав Ґрод.

Він додав, що «вже відбулися певні позитивні зрушення з президентами Бразилії та Аргентини, а тепер й новообраний президент Парагваю займає проукраїнську позицію, як і лідери деяких держав Центральної Америки».

«Наші складові організації й громади активно працюють у цих країнах із громадянським суспільством у його найширшому сенсі. Йдеться навіть про наукові кола, які усвідомлюють російську загрозу й активно говорять про неї», – зазначив президент СКУ.

На його переконання, «правда – на нашій стороні, тому для лідерів наших громад у Південній Америці вкрай важливо й надалі активно діяти як політично, так і в культурній дипломатії, адже це вже приносить свої плоди».

«До того ж ми тісно співпрацюємо з українським МЗС та посольствами, координуючи свою діяльність», – підсумував Ґрод.

Як повідомлялося, заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник провів онлайн-конференцію з лідерами українських громад країн Латинської Америки та Світового конгресу українців..

Фото надане СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-