Відома етнологиня Олена Щербань презентувала в Німеччині свою книгу «365 борщиків»

Відома етнологиня Олена Щербань презентувала в Німеччині свою книгу «365 борщиків»

Фото
Укрінформ
У Франкфурті доктор історичних наук Олена Щербань презентувала книгу з описом 365 українських борщів.

Про це вона повідомила кореспонденту Укрінформу.

«Чотириста з чимось сторінок на крейдованому папері. Містить 365 борщиків. А до борщиків ще містить окремі рецепти. Будь-чого: буряковий квас, чи пироги, чи шпундра з буряками – десь тисяча рецептів паралельно. Але при цьому всьому книга не кулінарна – книга етнографічна. Книга народна, тому що її писала я і писали люди, які брали участь у фестивалі «Борщик у глиняному горщику», – розповіла Щербань.

За її словами, презентація відбулася у замку Бервартштайн (земля Рейнланд-Пфальц) в рамках фестивалю українського борщу, куди її запросила громадська неприбуткова організація «Коло друзів української культури та мистецтва».

«Чим книга цікава. З усіх 365 – приблизно сто способів, технологій, рецептів з дев’яти фестивалів, з решти більша частина – мої, а десь приблизно п’ятдесят – ті, якими поділилися знайомі, або ті, хто виявив бажання написати свій рецепт: мамин, свекрушин, особливий, дніпровський, кіровоградський, підбиваний, зелений, донецький – ну, вже як люди називають», – зазначила Щербань.

У планах науковиці – написання книги про тисячу і два борщі.

Про Олену Щербань і про її етносадибу «Лялина світлиця» Укрінформ розповідав на початку цього року.

Нагадаємо, 1 липня 2022 року український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Фото надані Оленою Щербань

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-