Українські дипломати відвідали українську громаду в Ізмірі

Українські дипломати відвідали українську громаду в Ізмірі

Фото
Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар і Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський відвідали українську громаду в Ізмірі. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Об'єднання українців Ізміра (ОУІ). 

Захід відбувся в рамках спільного візиту посла України в Туреччині в Ізмір з послами Польщі та Литви, який триває цими днями.

«На зустрічі дипломатичної делегації з членами ОУІ та в.о. Почесного консула України в Ізмірі паном Угур Семіх Акдеміром обговорювались проблеми і питання української громади в Ізмірі, спільні проєкти з Генеральним Консульством України в Стамбулі та Посольством України в Анкарі», – повідомили у громаді. 

Після зустрічі відбувся закритий показ документального фільму Мантаса Кведаравічюса «Mariupolis 2», організований посольствами України, Польщі та Литви в Туреччині, генеральними консульствами України та Польщі в Стамбулі, Французьким культурним центром в Ізмірі.

Як зазначив на своїй сторінці посол України в Туреччині, візит в Ізмір відбувається за участі послів трьох країн – України, Польщі та Литви. Сьогодні дипломати зустрілися з керівництвом міста, промислової та торговельної палат.

З Губернатором Ізміра паном Сюлейманом Ельбаном говорили про міжрегіональну співпрацю та транспортні комунікації між двома державами.

«В Промисловій палаті Егейського регіону обговорювали можливості розвитку індустріальних парків в Україні та участь турецького бізнесу у відбудові нашої держави», - повідомив Василь Боднар.

В Торговельній палаті Ізміра обговорювали економічну ситуацію в Туреччині та перспективи торгівлі у звʼязку з підготовкою до ратифікації Угоди про вільну торгівлю.

«Про побратимські відносини з Чернівцями і деякими іншими містами України говорили із заступником мера Ізміра паном Мустафою Озюслу», – повідомив посол.

Нагадаємо, Генеральний консул України у Стамбулі Роман Недільський у червні 2023 року вже проводив зустріч з активістами Об'єднання українців Ізміра. Тоді у рамках робочої поїздки він вручив голові товариства пані Оксані Озек подяку за внесок, який робить усе товариство у розвиток українсько-турецьких відносин і, зокрема, в інформування громадськості про війну Росії проти України.

Фото: Об'єднання Українців Ізміра / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-