У Люксембурзі українська громада взяла участь у прийомі з нагоди Дня Незалежності України

У Люксембурзі українська громада взяла участь у прийомі з нагоди Дня Незалежності України

Фото
Укрінформ
У місті Люксембург, у відомому культурному центрі Cercle Cité відбувся прийом з нагоди Дня Незалежності України, яке відвідали представники державної та місцевої влади Люксембургу, європейських інституцій, дипломатичного корпусу, бізнес-спільноти та українська громада.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Королівстві Бельгія та Великому Герцогстві Люксембург.

Захід було організовано Почесним консулом України в Люксембурзі паном Клодом Раду спільно з Посольством України.

У вітальній промові Тимчасова повірена у справах України в Люксембурзі Наталія Аношина підкреслила надзвичайно потужну допомогу від Люксембургу Україні та українцям і висловила щирі слова вдячності Великому Герцогству і всьому люксембурзькому народу за незмінну підтримку та солідарність з Україною від першого дня протистояння російській повномасштабній збройній агресії.

«Наш шлях до Перемоги є спільним і ми долаємо його разом!» – зазначила вона.

Своєю чергою Почесний консул України Клод Раду запевнив, що Україна не одна у цей тяжкий час і українці можуть і надалі розраховувати на допомогу Люксембургу.

Посольство України висловило надзвичайні слова вдячності Почесному консулу України в Люксембурзі за неоціненну допомогу та підтримку України впродовж багатьох років, відстоювання її інтересів, вагому роль у розбудові українсько-люксембурзьких відносин, посиленні взаємодії між державами, а також за потужну практичну допомогу від Великого Герцогства нашій державі упродовж героїчного протистояння російському окупанту.

У диппредставництві додали, що в рамках заходу відбувся збір коштів на будівництво бомбосховища у Дмитрушківському ліцеї (Черкаська область) через ініційовану Президентом України Володимиром Зеленським фандрейзингову платформу United24.

Нагадаємо, у герцогстві Люксембург в межах першого фестивалю «Українські дні» демонструвалася виставка воєнного плаката та відбувся показ документально-музичної вистави, що розповідає про трагедію матерів військовослужбовців.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-