Мовний омбудсмен Кремінь відвідав Українську суботню школу в Любляні

Мовний омбудсмен Кремінь відвідав Українську суботню школу в Любляні

Фото
Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь в рамках візиту до столиці Словенії для участі в конференції Європейської федерації національних мовних інституцій (EFNIL) відвідав початкову школу в м. Любляна, на базі якої працює Українська суботня школа.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Республіці Словенія.

Під час відвідин школи мовний омбудсмен особисто поспілкувався з директоркою Б. Жітнік Терновець щодо навчального процесу та мультикультурного середовища, яке сприяє заохоченню українських учнів покращувати свої знання української мови.

Уповноважений також оглянув шкільну бібліотеку та поповнив книжковий фонд художньою та навчальною літературою.

Крім того, у приміщенні Будинку ЄС, за організацією українського культурно-освітнього товариства «Рукавичка», було проведено спільну зустріч представників товариства, Міністерства виховання та освіти Словенії та гуманітарної організації «Словенська Філантропія.

Під час заходу пану Кременю було представлено систему функціонування державної програми, в рамках якої працює суботня українська школа, а також окреслено актуальні проблеми української діаспори.

Нагадаємо, у липні Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь провів зустріч з директором представництва Світового конгресу українців в Україні Сергієм Касянчуком, під час якої йшлося про механізми поширення української мови за кордоном в ключових сферах суспільного життя, підтримку світовим українством захисників України та зміцнення лідерської позиції українців у світі.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Slovenia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-