ЄКУ закликав патріарха Варфоломія заснувати спеціальну церковну структуру для українців у Європі

ЄКУ закликав патріарха Варфоломія заснувати спеціальну церковну структуру для українців у Європі

Укрінформ
Європейський конгрес українців (ЄКУ) звернувся до патріарха Варфоломія з проханням заснувати спеціальну церковну структуру, яка б опікувалася православними українцями в країнах Європи та мала б нерозривний зв’язок з Вселенським престолом і Православною церквою України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Павло Садоха – віцепрезидент Світового конгресу українців по Західній Європі, Голова Спілки українців у Португалії.

Відповідний лист був переданий безпосередньо патріарху Вселенського (Константинопольського) патріархату під час його візиту до Іспанії та перед Богослужінням з православними українцями у Мадриді.

«У цій структурі, тип якої Ви, віримо, як найкраще визначите, ми б хотіли відчувати живу сув’язь з Константинополем і Києвом, дбайливо зберігати і розвивати нашу віру, добрі справи, любов до Бога і своєї Батьківщини-України. Віримо і знаємо, що Ви, Ваша Всесвятосте – вірний і твердий друг України, разом з нашим Предстоятелем, Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм знайдете якнайкраще розв’язання цього питання», – ідеться у зверненні.

Пан Садоха додав, що у промові до українців патріарх Варфоломій заявив, що наступного року відвідає Київ і планує запропонувати Папі Франциску провести спільну зустріч в Україні.

Нагадаємо, під час візиту до Естонії (12-20 вересня), присвяченого 100-річчю отримання Томосу Естонською Апостольською Православною Церквою, Вселенський патріарх Варфоломій поспілкувався з українськими вірянами та побажав українцям перемоги у боротьбі за свободу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-