Україномовна школа у Польщі отримала книги з Рівненщини

Україномовна школа у Польщі отримала книги з Рівненщини

Фото
Укрінформ
Україномовна школа у Польщі отримала книги з Рівненщини, що назбирала Рівненська обласна бібліотека для молоді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна рада.

«Україномовна школа у Польщі отримала книги з Рівненщини… Це книги, які у вересні збирала КЗ «Рівненська обласна бібліотека для молоді», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у Вармінсько-Мазурському воєводстві у невеликому містечку Гурова Ілавецького з 1990 року існує українська школа. «Сьогодні це найбільший комплекс шкіл з українською мовою навчання. Тут навчаються діти з усього воєводства та з України. Вона вважається однією з кращих шкіл регіону Вармія і Мазур. Для учнів є обов’язковим вивченням української та польської мов, історії України, її географію, а позашкілля, спрямоване на збереження українських традицій», – додали в облраді.

В облраді також інформують, що у рамках робочого візиту делегація Рівненської області ознайомилися з роботою школи та поспілкувалися з її учнями.

Читайте також: Посол України завітав до українського освітнього центру в Познані

За словами директорки Ольги Сич, у школі навчається близько 200 дітей. У закладі дбають про рівень освіти, тому він дуже високий, відтак, всі учні мають високі результати екзаменів та продовжують своє навчання у Польщі, або ж за кордоном.

«Особливий характер нашій школі надає зберігання та підтримка українських традицій, а це формує національну ідентичність учнів. Багато часу ми приділяємо позаурочним заняттям. Так, заклад відомий своїм ансамблем пісні і танцю. Молодь охоче займається у цих гуртках та виступають на різних конкурсах по всій Польщі та за її межами. У школі учні також організовують багато патріотичних і релігійних свят», – розповіла Сич.

Наразі в школі навчається майже половина учнів з України, з початку повномасштабного вторгнення школа прийняла чимало біженців. Сич каже, що гуртожитки заповнені повністю, приймали всіх переселенців. Школа також надавала й гуманітарну допомогу для українського народу, а нині готують передати черговий вантаж.

Нагадаємо, понад 80 дітей з Рівненщини, серед яких діти із сімей військовослужбовців та ВПО, відпочивали у Польщі.

Фото: ror.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-