Українські громади з 20 країн долучилися до онлайн-дискусії, організованої Global Ukraine

Українські громади з 20 країн долучилися до онлайн-дискусії, організованої Global Ukraine

Відео
Укрінформ
Фундація Global Ukraine провела онлайн-дискусію «Масштабування проєктів українських громад», до якої долучилися представники українських осередків з 20 країн.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Global Ukraine

Так, участь у віртуальному заході взяли представники українських громад з Австрії, Азербайджану, Болгарії, Великої Британії, Данії, Іспанії, Італії, Канади, Кіпру, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Португалії, Румунії, Словаччини, США, Франції, Хорватії, Швеції та України. 

«Нам усім потрібна підтримка і такі зустрічі, щоб триматися разом, шукати спільні рішення, взаємодіяти та допомагати одне одному, наскільки це можливо», – зазначила засновниця Фундації Global Ukraine Др. Віолета Москалу. 

Під час заходу учасники обговорили питання роботи та допомоги українським біженцям, функціонування суботніх шкіл, масштабування діаспорських проєктів. 

Зокрема, Доктор Олександр Романко з Торонто розповів про програму  дослідницьких грантів Mitacs Globalink Research Award (GRA), яка дає можливість українським студентам стажуватися в університетах Канади. Ільчук Людмила, віцепрезидентка організації PromoUkraїna, розповіла про роботу їхньої команди психологів, яка допомагає адаптуватися українським біженцям у Страсбурзі у Франції.  

Голова Товариства українсько-кіпрської дружби Тетяна Іоанну поділилася тим, як громаді вдалося організувати онлайн-навчання у школі «Крила» для українських переселенців. Ірина Соклянова з Благодіфного фонду «La Maison Ukrainienne» розповіла про їхні ініціативи: літній дитячий клуб, промоцію України через культурні заходи, організацію курсів з вивчення французької мови та допомогу біженцям.  

Значна частина дискусії стосувалася пошуку фінансування для українських громад.

Наприкінці Др. Віолета Москалу познайомила учасників з новим проєктом – першим необанком для українців у Європі Global Ukraine Banking, який допоможе громадам мати не лише зручний сервіс, але й отримувати грошові бонуси, завдяки реферальній системі.  

Нагадаємо, торік Мережа Global Ukrainians провела онлайн-зустріч лідерів українських осередків в рамках цієї мережі на тему пошуку фінансування для проєктів українських організацій і розвитку їхньої спроможності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-