Living the war: у Варшаві показали віртуальну виставку про війну в Україні

Living the war: у Варшаві показали віртуальну виставку про війну в Україні

Фото
Укрінформ
Віртуальну виставку про російську агресію в Україні Living the war (Проживаючи війну – ред.) показали під час Варшавського безпекового форуму, вона викликала зацікавлення в учасників заходу.

Про це в коментарі Укрінформу розповіла заступник керівника служби міністра закордонних справ України Ірина Недобор.

За її словами, МЗС України та VR-команда The Game Changer створили разом VR-проєкт «як один з потужних видів комунікації, щоб донести світу правду про Україну».

«У VR-окулярах за п’ять хвилин ви ніби телепортуєтеся в Україну. Відтак відбувається повний ефект присутності у таких містах як Бахмут, а також Буча, Ірпінь, Бородянка у перші дні після деокупації. Тобто людина може на власні очі відчути і побачити, як українці проживають війну зараз. Людина, одягаючи маску, може обертатися навколо себе, дивитися позаду, вверх і вниз. Є повний ефект присутності, це вражає і викликає у багатьох значні емоції, зокрема у президентів чи прем’єр-міністрів», – розповіла представниця українського зовнішньополітичного відомства.

Вона повідомила, що виставка вже побувала на форумі Globsec Forum у Словаччині, її також упродовж 10 днів демонстрували у німецькому Бундестазі.

«Ми хочемо масштабувати цей проєкт і показати його у світі, розповідаючи, що війна продовжується і треба це зупинити», – наголосила Недобор.

Вона поінформувала, що у жовтні виставка демонструватиметься на “Forum 2000” і саміті Кримської платформи, що відбудуться у Празі, у листопаді – у Словаччині та Португалії, а в 2024 році виставку покажуть в Японії.

Як зауважила Недобор, після перегляду VR-виставки у межах Варшавського безпекового форуму міністр закордонних справ Північної Македонії Слав'янка Петровська попросила показати виставку в лютому 2024 року у цій країні.

Як повідомлялося, 3-4 жовтня проходить Варшавський безпековий форум. Це щорічна міжнародна конференція, під час якої обговорюють найбільш значущі проблеми й виклики глобальної безпеки за участю провідних політиків, урядовців, представників академічних кіл та експертів.

У центрі уваги форуму – війна в Україні та безпекова ситуація у східній частині Європи.

Нагадаємо, у Варшаві на території Консульського відділу посольства України в Польщі відкрили виставку «Ми в Європі», присвячену висловлюванням Святого Папи Івана Павла ІІ про український народ та боротьби України за європейське майбутнє.

Фото: Юрій Банахевич, Посольство України у Польщі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-