На Кіпрі пройшла масштабна акція проти «святкування» російської агресії

На Кіпрі пройшла масштабна акція проти «святкування» російської агресії

Фото
Укрінформ
Минулого вікенду в кіпрському Лімасолі пройшла акція протесту навпроти почесного консульства РФ з приводу святкування річниці «возз'єднання з Росією», тобто спроби анексії територій Запорізької, Херсонської, Донецької і Луганської областей України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт українців Кіпру Ukrcy.news

На акцію протесту зібралися сотні небайдужих українців зі всього Кіпра, щоб продемонструвати своє обурення щодо «святкування на кістках». На заході також були присутні місцеві ЗМІ, кіпріоти та представники різних діаспор, включно з «росіянами проти війни» під синьо-біло-синіми прапорами, які підтримують українців у їх боротьбі.

Учасники акції тримали в руках банери з фотороботами подружжя Ліберових (відомих українських воєнних фоторепортерів) і скандували українською, англійською і грецькою мовами: «Луганськ – це Україна! Донецьк – це Україна! Крим – це Україна! Запоріжжя – це Україна! Херсон – це Україна!». Лунало також: «Слава Україні! – Героям слава!». Активісти «прикрасили» паркан російського консульства могильними хрестами, труною для Путіна і траурним вінком. 

Піком акції протесту став перформанс: п’ять дівчат у вишиванках, калинових вінках, із зав’язаними російським прапором руками, уособлювали тимчасово окуповані території п’яти регіонів України. На емоційному піднесенні учасники акції традиційно заспівали «Червону калину» та Гімн України. У підсумку захід, організований українцями Кіпру, продемонстрував єднання кіпрської діаспори з Батьківщиною.

Своєю чергою, російські організатори провокативної акції «святкування» російської агресії, ймовірно дізнавшись про український захід протесту, раптово змінили локацію та перенесли її з Лімасола до столичної Нікосії. Годинне зібрання рашистів під російськими прапорами пройшло біля Російського центру науки та культури. Вздовж нього були розміщені «на кілька днів» банери під заголовком «Добро пожаловать домой» і з мапою захоплених територій, які виправдовують і звеличують російську агресію. 

Як повідомлялося, 30 вересня 2022 року в Кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу Росії» маріонеткових утворень «ДНР» і «ЛНР», а також захоплених армією РФ територій Херсонської та Запорізької областей України, що викликало широке міжнародне обурення. Президент Росії Путін підписав закон про внесення дня «анексії» чотирьох регіонів України до списку «Днів воїнської слави Росії». 

Фото: «Українці на Кіпрі»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-