У Бельгії український дипломат завітала до української суботньої школи «Рідна мова»

У Бельгії український дипломат завітала до української суботньої школи «Рідна мова»

Фото
Укрінформ
Тимчасова повірена у справах України і Бельгії та Люксембурзі Наталія Аношина на запрошення керівництва української суботньої школи «Рідна мова» при УГКЦ у Вамі відвідала цей навчальний заклад.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Королівстві Бельгія.

Школа розпочала свою роботу у вересні 2019 року завдяки ініціативі небайдужих батьків з української громади та активній підтримці отця Олега Сподара, отця Адама Фігурека і Наталі Осташ з «Організації Українок Бельгії». Освітній заклад відвідують 15 учнів, яких навчає чотири вчителі.

«Це дійсно чудова можливість для маленьких українців у Бельгії вивчати українську мову, культуру та релігію, а також всебічно розвиватися, беручи участь у виставах, вертепах, артпроєктах і майстер-класах. «Рідна мова» – це не тільки школа, а також місце спілкування та проведення дозвілля для дітей та їхніх батьків», – розповіли у диппредставництві.

Зауважується, що за результатами спілкування із керівництвом школи стало відомо про потребу закладу в облаштуванні дитячого майданчика, а також у придбанні інтерактивної та звичайної дошки для школярів.

Охочі допомогти школі «Рідна мова» забезпечити можуть звертатися до отця Олега Сподара: ospodar75@yahoo.com.

Нагадаємо. у червні відбулася зустріч Тимчасово повіреної у справах України у Бельгії та Люксембурзі Наталії Аношиної з учнями та педагогами українсько-бельгійського освітнього проєкту BelukrA в Антверпені.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-