У Варшаві пікетуватимуть посольство Росії на знак протесту проти ув’язнення захисників “Азовсталі”

У Варшаві пікетуватимуть посольство Росії на знак протесту проти ув’язнення захисників “Азовсталі”

Укрінформ
У Варшаві 23 вересня під посольством Росії відбудеться масова акція протесту,  присвячена ув’язненим Росією захисникам “Азовсталі”.

Акцію організовує організація Євромайдан-Варшава, передає Укрінформ.

Як зазначили в організації, у демонстрації візьмуть участь матері та дружини воїнів, які героїчно захищали Маріуполь, а багато з них досі в російському полоні.

“Ось уже 500 днів, українські герої чекають на обмін, перебуваючи в нелюдських умовах, терплячи тортури, голод і принизливе поводження з боку окупантів. Полонені очікують, що міжнародні організації виконають свій обов’язок та зобов’язання, задля виконання яких вони і були створені. Але поки міжнародні організації мовчать, а світ заплющує очі, Росія тим часом знищує полонених один за одним. Наразі в полоні залишаються понад 4 тисячі українських військових, у тому числі 2 тисячі захисників «Азовсталі», а також близько 15 тисяч мирних жителів”,- наголошують у варшавському Євромайдані.

Активісти підкреслюють, що потрібно зробити все можливе, щоб врятувати українських захисників, як вдалось раніше благополучно вивести їх з “Азовсталі”.

Нагадаємо, 16 травня 2022 року за наказом командування української армії розпочалася евакуація українських військових з заводу "Азовсталь". 2,5 тисячі українських військових покинули металургійний завод. Це був єдиний спосіб врятувати життя воїнів-героїв і мирних жителів, які все ще залишались всередині заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-