У Торонто вшанували пам’ять Лесі Українки

У Торонто вшанували пам’ять Лесі Українки

Фото
Укрінформ
Комітет українок Канади вшанував пам’ять видатної української письменниці та поетеси Лесі Українки в історичному Гай-парку міста Торонто.

Як передає Укрінформ, про це Комітет українок Канади - відділ Торонто (Ukrainian Canadian Women's Council, Toronto Branch) повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Відбулася святкова програма в історичному Гай-парку міста Торонто перед пам’ятником Лесі Українці, де Комітет українок Канади вже майже півстоліття проводить свято вшанування творчості незламного духа поетеси», – йдеться в дописі.

У рамках заходу також відбувся молебень за перемогу над Росією та мир в Україні.

У Комітеті нагадали, що у 1975 р. одним із важливих починів організації був проєкт спорудження цього пам’ятника видатній українці.

На відкритті пам’ятника майже 50 років тому були присутні почесні гості, серед яких і скульптор пам’ятника Михайло Черешньовськиий і 88-літня сестра Лесі Українки професор Ізидора Косач-Борисова.

Нагадаємо, у Торонто відбувся найбільший український фестиваль в Північній Америці – The Bloor West Village Toronto Ukrainian Festival.

До учасників фестивалю звернувся президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод. Він розповів про нещодавній візит до України, під час якого СКУ передав для Збройних сил нову партію допомоги. Президент Світового конгресу українців закликав присутніх продовжувати підтримувати українських захисників та вірити в Україну.

Фото: Ukrainian Canadian Women's Council, Toronto Branch / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-