На Кіпрі відкрили виставку дитячої творчості у рамках проєкту «Коровай»

На Кіпрі відкрили виставку дитячої творчості у рамках проєкту «Коровай»

Фото
Укрінформ
За підтримки Українського Дому на Кіпрі (місто Пафос) відбулось урочисте відкриття підсумкової виставки «Коровай на Кіпрі», на якій представлені роботи дитячої студії «Miracle bird» до Міжнародного мистецького проєкту «Коровай».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Українського Дому на Кіпрі, Пафос.

Президент Українського дому Юлія Піддубна нагородила учасників Почесними грамотами «За збереження та популяризацію українських традицій та культурної спадщини за межами України».

На виставці 11 авторів з різних регіонів України: Київ, Миколаїв, Дніпро, Маріуполь, Феодосія, Слов’янськ, Харків, які представили 13 художніх робіт у формі кола, діаметром 47 сантиметрів.

Керівник групи Ірина Чайка розповіла, що це наймолодші учасники міжнародного проєкту, усі автори віком від 10 до 13 років. За умовами конкурсу у ньому можуть брати участь діти з України віком від 9-18 років.

Уже на кінець вересня фахове журі вибере 108 робіт для участі у мистецькому проєкті «Коровай», який передбачає проведення виставок та презентацій колекції в Україні, Європі та США. Завершальний етап виставкового турне запланований у місті Сіетл, штат Вашингтон.

Виставка триватиме до 30 вересня. Вхід вільний.

Нагадаємо, під егідою Українського дому на Кіпрі (місто Пафос) відбулася благодійна виставка-аукціон кераміки «Виток», всі зібрані кошти з якого будуть відправлені на підтримку Збройних сил України та багатодітних сімей, які опинилися у складних умовах через воєнні події.

Фото: Український ДІМ на Кіпрі, Пафос / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-