У Латвії відкрилася виставка Riga Food 2023 з великим українським представництвом

У Латвії відкрилася виставка Riga Food 2023 з великим українським представництвом

Фото
Укрінформ
У латвійській столиці відкрилася провідна для Латвії та Балтійського регіону міжнародна виставка у сфері харчової промисловості Riga Food 2023, на якій працює окремий Національний стенд, що об’єднав 42 українських виробників.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Виставка Riga Food 2023 проходить 7-9 вересня в ризькому Виставковому центрі на острові Кіпсала. Організатори заходу надали українським виробникам надзвичайно пільгові умови. Національний стенд України, на якому представлені 42 компанії, організований Посольством України. Другий рік поспіль це робиться у співпраці з Українським торговим домом у Латвії, за підтримки компанії-оператора виставкового центру BT1 і платформи економічної дипломатії Nazovni.

На Національному стенді України представлені різноманітні компанії та бренди. В тому числі – виробники продуктів здорового харчування, солодощів, бакалії, м’ясної продукції, високоякісних алкогольних напоїв; постачальники овочів і фруктів, а також – виробники пакувальних матеріалів, промислового обладнання. З повним списком українських учасників можна ознайомитися на сайті Riga Food 2023.

Першим на урочистому відкритті Національного стенда виступив міністр сільського господарства Латвії Дідзіс Шмітс. Він висловив сподівання, що стенд допоможе просуванню товарів українських виробників на латвійському ринку. Міністр також висловив захоплення мужністю українського народу в спільній відсічі російській агресії. Він згадав про своє спілкування з працівниками агропромислової галузі, які продовжують сумлінно працювати попри те, що неподалік проходить лінія фронту.

У Латвії відкрилася виставка Riga Food 2023 з великим українським представництвом / Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

У своєму вітальному слові до учасників та відвідувачів Посол України в Латвії Анатолій Куцевол підкреслив важливість участі українських компаній у виставках такого рівня. Він закликав латвійських дистриб’юторів, імпортерів, представників торговельних мереж провести змістовні перемовини щодо розширення співпраці з українськими виробниками. Це дозволить підтримати економіку України в умовах російської агресії. Посол окремо подякував співорганізаторам Українського стенда на виставці.

На відкритті також виступили віцемер Риги Едвардс Ратнієкс, голова правління компанії ВТ1 Вієстурс Тіле, менеджер виставки Riga Food 2023 Роландс Нежбортс, а також голова правління Українського торгового дому в Латвії Олександр Петров.

На відкритті Національного стенда України було проведено презентацію українського ресторану в Ризі Green Pumpkin, завдяки якому учасники та відвідувачі виставки матимуть нагоду скуштувати українські національні страви.

Як повідомляв Укрінформ, Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) оголосила про старт проєкту «Латвія для Чернігова: Відновлення соціальної інфраструктури» за фінансування Латвійської Республіки.

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-