У Чикаго українці зустрілися з конгресвумен Марсі Каптур

У Чикаго українці зустрілися з конгресвумен Марсі Каптур

Фото
Укрінформ
В Університетському клубі Чикаго (США) відбулася зустріч української громади з американською політикинею Марсі Каптур, під час якої було обговорено війну Росії проти України, а також необхідну підтримку для Збройних сил України. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Марта Фаріон, віцепрезидентка Іллінойського відділу Українського конгресового Комітету Америки та президентка Києво-Могилянської фундації Америки, яка  відкрила захід.

«Історія судитиме наше покоління за те, що ми зробили чи не зробили для України в цей момент історії», – сказала пані Марсі Каптур під час закритого прийому на її честь.

До зустрічі долучилися представники українських громадських організацій, зокрема Український конгресовий комітет Америки (УККА) Відділ Іллінойс, Комітет Голодомору, Український Інститут Сучасного Мистецтва, Український Національний Музей, Асоціація українок Америки, Українське лікарське товариство Північної Америки, Києво-Могилянська Фундація, викладачі та юристи. Також на зібранні були присутні представники польської та білоруської громад.

Крім того, на зустрічі були присутні Ярослава Зелінська-Джонсон, президентка та головна виконавча директорка «Western NIS Enterprise Fund», і Анна Сирілі, директорка Української католицької школи Святого Миколая.

Під час прийому пані Марсі Каптур сказала: «Ми тут, де панує спокій і мир, в той час, як українські солдати вмирають за свободу, Україна бореться, вона вчить світ, що таке свобода».

Марсі Каптур є автором низки законодавчих ініціатив, спрямованих на підтримку гуманітарної та військової допомоги Україні, зокрема законопроєкту, який передбачає санкції проти Російської Федерації. Восени 2017 року вона була співавтором проєкту резолюції Палати представників Конгресу США про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Нагадаємо, на території Генерального консульства України в Чикаго з нагоди Дня Незалежності встановили скульптуру 13-річного митця Райана Хіршхорна під назвою «Серця України» («The Hearts of Ukraine»).

Фото: Marta Farion / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-