На VII Всесвітньому форумі українців обрали новий склад президії УВКР

На VII Всесвітньому форумі українців обрали новий склад президії УВКР

Укрінформ
У Києві на VII Всесвітньому форумі українців, який зібрав представників української діаспори з багатьох країн світу, обрали нового голову Української всесвітньої координаційної ради та її президію.

Про це повідомляється на сторінці УВКР у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«На VII Всесвітньому Форумі Українців обрано нового голову ГС «УВКР», ним став народний депутат України, діючий підполковник Збройних Сил України Сергій Рудик та новий склад президії УВКР у складі 36 осіб, по 12 членів від організацій Східної та Західної діаспор та 12 осіб від громадських організацій з України», - йдеться у дописі.

На основі пропозицій та виступів делегатів VII Всесвітнього форуму українців також було ухвалено рекомендації для активізації роботи асоціацій і товариств української діаспори та посилення координації й взаємодії між громадськими організаціями світового українства та органами державної влади в Україні.

VII Всесвітній форум українців пропонує відновити державну програму роботи із закордонним  українством, що передбачала конкретні механізми підтримки й допомоги представників української діаспори в гуманітарних, культурних та освітніх ділянках.

Також серед пропозицій - розробити та затвердити Урядову програму із повернення за кордону тих українців, котрі опинилися за межами України в результаті російської агресії.

Крім цього, форум пропонує приступити до створення спеціального органу виконавчої влади по роботі із закордонними українцями, як це передбачено чинним законодавством та ухвалами декількох парламентських слухань.

Новообраному керівництву ГС «УВКР» пропонується розробити та запропонувати Світовому конгресу українців Меморандум про взаємодію та співпрацю між ГС «УВКР» та СКУ.

А також запропоновано звернутися до керівництва членських організацій ГС «УВКР» та асоціацій української діаспори в різних країнах світу про направлення своїх пропозицій та рекомендацій щодо покращення роботи та взаємодії між Українською Державою та Українською Діаспорою.

Захід проходив 25-26 серпня у Києві за участю більше 150 учасників. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-