У Польщі пройдуть майстер-класи із самозахисту для жінок з України

У Польщі пройдуть майстер-класи із самозахисту для жінок з України

Укрінформ
Фонд Фемінотека запрошує повнолітніх жінок з України, які проживають в Любліні або Варшаві, на безкоштовні майстер-класи із самозахисту та асертивності. 

Про це повідомляє газета Наш вибір, передає Укрінформ. 

Захід розрахований на жінок, які зазнали або зазнають будь-якого насильства (психічного, фізичного, сексуального, економічного) або перебувають у зоні ризику.

Як зазначається, WenDo (від англ. women – жінки та япон. do – шлях) – це методика самозахисту та асертивності, яка має на меті запобігання насильству над жінками та дівчатами, як вдома, так і на роботі або громадському місці.

WenDo не є бойовим мистецтвом та не вимагає від жінок спеціальної фізичної підготовки. Як наголошують організатори, на заняттях вони вчать не боротися, а як запобігти агресії, а в разі небезпеки як ефективно захиститися.

Під час майстер-класів з WenDo учасниці дізнаються про те, як відчути свою силу та підвищити самооцінку, захистити власні фізичні та психічні кордони (ігри, психодрами), про найпростіші прийоми самозахисту (удари руками, ногами, звільнення), роботу з голосом, тілом та поставою (ігри, вправи), роботу з тілом і ставленням, ненасильницьке спілкування, як розпізнати загрозливі ситуації та як реагувати, як уникнути психологічного та фізичного насильства.

Тренінг в Любліні пройде 1-2 вересня, о 15:00-21:00 в пʼятницю та об 11:00-17:00 в суботу. Місце проведення – Центр «Баобаб» за адресою вул. Краковськє Пшедмєщчє, 39 В / Krakowskie Przedmieście 39 B. Для реєстрації у майстер-класі необхідно надіслати листа на адресу weronikam@feminoteka.pl з заголовком WenDo Lublin 2023.

У Варшаві майстер-клас пройде 2-3 вересня та 9-10 вересня. Точну адресу проведення тренінгу зареєстровані учасниці отримають електронною поштою. Реєстрація за посиланням.

Тривалість тренінгу – 12 годин, тобто 2 дні по 6 годин. Організатори наголошують, що тренінг є одним цілим, тому неможливо записати лише на один день. Також не можна взяти участь у тренінгу, якщо доведеться пропустити декілька годин. 

Фонд Фемінотека / Feminoteka – громадська організація, яка працює в Польщі з 2005 року та допомагає жінкам, які зазнають насильства, зокрема сексуального. В організації надають безплатну юридичну, психологічну та терапевтичну підтримку. З початком повномасштабного російського вторгнення фонд Фемінотека розширив свою діяльність також і на українських жінок та дівчат, які зараз перебувають в Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні від моменту повномасштабного вторгнення РФ зафіксовано 100 666 воєнних злочинів, скоєних російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-