Українська громада відзначила День Незалежності в центрі Афін

Українська громада відзначила День Незалежності в центрі Афін

Фото
Укрінформ
Українська громада Греції 24 серпня зібралася на центральній площі Афін і відзначила 32-гу річницю Незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Греції.

Під час заходу представники духовенства прочитали спільну молитву та вшанували пам’ять загиблих героїв.

Також слова єдності та незламності виголосив Посол України Сергій Шутенко. Він зазначив, що рівно півтора року тому Україна пережила найдовший і найважчий день в історії – день, коли Росія почала повномасштабну війну. День, який став точкою неповернення для кожного українця та назавжди змінив цей світ.

«Сьогодні ми відзначаємо 32-гу річницю нашої незалежності – незалежності нашої вільної, нескореної України. За цей час кожен наш день став символом боротьби за незалежність та свободу. Ми довели, що українці – це нація нескорених людей, і ми продовжимо цю боротьбу, допоки у кожному українському куточку не замайорить жовто-блакитний стяг», – сказав пан посол.

Сергій Шутенко висловив вдячність грецьким друзям України та всім небайдужим вільним людям за їхню допомогу у боротьбі проти російського реваншизму та ревізіонізму.

Також він подякував українській громаді за щоденний внесок у спільну справу – наближення перемоги.

Нагадаємо, представники української діаспори, духовенства та Посольства України поклали квіти до пам'ятника Кобзарю в Афінах та вшанували пам’ять всіх борців за незалежність.

Фото: Embassy of Ukraine to the Hellenic Republic / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-