У Торонто тисячі людей відзначили День Незалежності України

У Торонто тисячі людей відзначили День Незалежності України

Фото
Укрінформ
У канадському Торонто 19 серпня близько 25 тис. людей взяли участь у святкуванні 32-ї річниці Незалежності України в Centennial Park, прикрашеному десятками українських прапорів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив CityNews.

Захід включав традиційний дитячий куточок, концерт, який тривав понад вісім годин за участю багатьох місцевих артистів, весь асортимент українських страв та ярмарок, у якому брали участь громадські організації, а також місцеві підприємці.

«Для нашої спільноти життєво важливо вийти, вшанувати пам'ять, відсвяткувати разом українську стійкість, українську силу, українську культуру та українську любов до всього, що є правильним у цьому світі», – сказав Петро Штурин, голова  Конгресу українців Канади – відділ Торонто, який організував суботній захід.

В офіційному відкритті взяли участь різні представники муніципальних, провінційного і федерального урядів, зокрема прем'єр-міністр Онтаріо Дуг Форд, лідер федеральних консерваторів П’єр Пуальєвр, мер Торонто Олівія Чоу та депутат федерального парламенту українського походження Іван Бейкер.

У рамках офіційної програми також відбулася панахида в пам’ять про всіх воїнів і мирних жителів, які загинули у розв’язаній Росією війні.

Петро Штурин подякував канадцям за допомогу та закликав продовжувати підтримувати Україну.

Нагадаємо, Конгрес українців Канади – відділ Едмонтон запросив на святкування Дня Незалежності України, яке відбудеться 27 серпня в Домівці української молоді.

Фото: Хав'єр Апонюк Савич, Yuliya Kovaliv, BCU Financial, Pierre Poilievre, Ukrainian Canadian Congress - Toronto Branch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-