До Дня Незалежності України в Ризі відбудеться благодійний культурний проєкт

До Дня Незалежності України в Ризі відбудеться благодійний культурний проєкт

Укрінформ
До Дня Незалежності України в Ризі з 24 по 29 серпня відбудеться благодійний культурний проєкт «Ukraine. Residence of Freedom», який об’єднає митців з України та Латвії. 

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Понад 20 художників, серед яких Monoconda, ASAKI, Дар’я Калашнікова, Ганна Богачук, Лінда Вілка, Those Guys Lighting, Рік Федс та інші вже об’єдналися у творчі тандеми, щоб представити свої роботи.

Додатково організатори експонують роботи відомих українських фотографів – Віталія Юрасова та Мар’яни Шафро.

Роботи, які митці створюватимуть у межах резиденції, будуть представлені на аукціоні, доступному офлайн та онлайн. Усі зібрані кошти спрямують на розробку і реалізацію програми психосоціальної реінтеграції воїнів після поранень, якою опікуватиметься громадська організація «Волонтерська сотня».

Місія заходу «Ukraine. Residence of Freedom» – об'єднати митців та людей з різних країн у їхньому прагненні до Свободи. У програмі також гастрономічні перфоманси «Ціна Свободи», які особисто розробляє продюсерка Ґундега Скудріня в колаборації з шеф-кухарями – Юрієм Ковріженком (Україна) та Еріком Дрейбанта і Мартіня Сірмо (Латвія).

Над проєктом працює міжнародна команда: Наталі Чижова (Україна), Ґундега Скудріня (Латвія), Том Вайс (Латвія), Даша Біленко (Україна), Алекс Морозова (Україна) та інші.

Резиденція проходитиме на вулиці Яунаву «Rātes pasāža» та в приміщенні Ризької думи. Жителі та гості Риги протягом 26-29 серпня зможуть безплатно відвідати захід, побачити творчий процес і взяти участь в кураторських екскурсіях та перформансах.

В Україні за перебігом резиденції можна спостерігати в соцмережах проєкту (Instagram) та долучатися до онлайн-платформи аукціону, яку напередодні резиденції анонсують організатори на сайті Freedomua.World.

Нагадаємо, у центрі столиці Латвії відбувся благодійний концерт ансамблю українських музикантів з числа біженців та їхніх латвійських колег, на якому збирали кошти на фільтри для води для Херсонської обласної клініки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-