У Копенгагені відбудуться поетичні читання, присвячені Вікторії Амеліній

У Копенгагені відбудуться поетичні читання, присвячені Вікторії Амеліній

Укрінформ
Український дім у Данії запрошує на поетичні читання, присвячені пам'яті української письменниці Вікторії Амеліної, яка загинула в результаті російського ракетного обстрілу Краматорська.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Захід відбудеться 9 серпня 2023 року за адресою: Gammel Dok, Strandgade 27B, Копенгаген. Вхід вільний.

«Приєднуйтесь до нас, щоб вшанувати життя та літературну спадщину Вікторії Амеліної, талановитої письменниці, чиї слова торкнулися сердець і умів багатьох людей», – ідеться в анонсі.

Упродовж вечора поезія Вікторії звучатиме українською та англійською мовами. Гості зможуть долучитися до читання та продекламувати свої улюблені твори.

«Незалежно від того, чи були ви раніше знайомі з творчістю Вікторії, чи відкриваєте для себе її талант вперше, цей поетичний вечір стане платформою для вшанування життя, яке жорстоко обірвалося надто рано, та нагодою поміркувати над втратами, яких зазнала українська культура внаслідок повномасштабної війни Росії проти України», – додали організатори.

Вікторія Амеліна – письменниця та громадська діячка, член PEN Ukraine. Засновниця Нью-Йоркського літературного фестивалю в селищі Нью-Йорк Бахмутського району Донеччини. У рік початку повномасштабного вторгнення Амеліна приєдналася до польових дослідників воєнних злочинів Росії в команді Truth Hounds – організації, яка впродовж останніх восьми років документує порушення прав людини в Україні та інших країнах Східної Європи та Центральної Азії.

Як повідомляв Укрінформ, Вікторія Амеліна померла ввечері 1 липня в лікарні імені Мечникова у Дніпрі внаслідок поранень, отриманих під час ракетного удару російських окупантів по ресторану в Краматорську 27 червня. Тоді Амеліна перебувала в Краматорську разом із делегацією колумбійських журналістів та письменників.

Фото: Фото: Juan Vega de Soto

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-