Українська церковна спільнота в Афінах провела духовний табір для дітей

Українська церковна спільнота в Афінах провела духовний табір для дітей

Фото
Укрінформ
Українська церковна спільнота св. Миколая в Афінах провела виїзний тижневий християнський табір для 24 українських дітей, який тривав з 18 по 25 липня.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Пасторально-міграційний відділ Української греко-католицької церкви. 

Провадили табір священники, які служать в Греції, – отець Ігор Посоленик, отець Роман Скрипнюк і протосинкел грецького екзархату отець Петро Фучьо. Також для проведення табору були запрошені диякони Василь Петришин та Ігор Процик з Перемисько-Варшавської Архієпархії та семінаристи з Пряшівської духовної семінарії, що в Словаччині, Мартін Онісик та Давид Валько. Сестри ЧСВВ Маркіяна Глюздин та Єфрема Мандзюк дбали про їжу.

За повідомленням, упродовж тижня діти брали участь у різноманітних естафетах, конкурсах та іграх, співали українських пісень, вивчали банси та купалися в морі, а також мали можливість представити свої таланти, якими кожного з них наділив Бог.

Окрім того, вихованці брали участь у щоденній Святій літургії, де під проводом отців роздумували про Святі Таїнства Христової Церкви, про важливість молитви та участі у Службі Божій, а також розважали над двома найбільшими заповідями любові: любити ближнього та Бога.

Душпастирі наголошували, що Бог кличе кожну людину, і важливо почути Його голос і відповісти на Його заклик, а християнський табір це – одна з можливостей почути Бога у своєму житті.

«Попри аномальну спеку, яка була цими днями у Греції і сягала місцями 46°C, та спалахи лісових пожеж, які охопили Грецію, з Божою допомогою нам все ж вдалося провести табір та благополучно повернутися до своїх домівок. У ці дні в наших серцях та серці кожної дитини палала любов до Бога, до своєї Батьківщини та до своїх ближніх», – зазначили організатори табору.

Нагадаємо, у червні Український гуманітарний центр у місті Варі разом з ГО «Українки в Греції» провели благодійний захід з метою зібрати кошти для організації літнього відпочинку для дітей, які втратили дім та батьків внаслідок війни Росії проти України. 

Фото: ПМВ УГКЦ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-